پایان نامه بررسی اثرات ضد باکتری و ضد قارچی عصاره اسفنج دریایی .Callyslpongiasp خلیج فارس

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                             صفحه

فصلاول : مقدمهوکلیات

1-1 مقدمه. 2

1-2 معرفیاسفنج. 2

1-3 اسفنجومیکروارگانیسمهایهمزیست.. 2

1-4 اهمیتکاربردارگانیسمهایدریایی.. 3

1-5 اسفنجهایدریاییمنابعغنیازترکیباتفعالزیستی.. 4

1-6 تنوعمتابولیتهایثانویهاسفنجدریایی.. 4

1-7نقشترکیباتطبیعیدریاییدرزندگیانسان. 4

1-8 متابولیتهایفعالزیستیاسفنجدریاییباخواصدارویی.. 5

1-8-1 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصضدپاتوژنی.. 5

1-8-2 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصضدسرطانی.. 6

1-8-3 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصآنتیبیوتیکی.. 6

1-9 ترکیباتفعالزیستیاسفنجدریاییدرمرحلهکاربردبالینی.. 6

1-10اهمیتمسئله. 7

1-11اهدافتحقیق: 7

فصلدوم : مروریبرپیشینهیپژوهش

2-1خاصیتضدمیکروبیباکتریهایهمزیستاسفنجدریایی.. 9

2-2 خاصیتضدباکتریعصارهاسفنجدریایی.. 9

2-3 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنجHaliclona sp. 9

2-4 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنج Sigmadocia pumila. 10

2-5 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنجZygomycale sp. 10

2-6 بررسیاثرضدقارچیچهارنوععصارهازنهگونهاسفنجدریایی.. 11

2-7 خواصضدباکتریاییعصارهاسفنجAxinella sinoxeaازجزیرهلارکخلیجفارس… 11

فصلسوم : موادوروشها

3-1 نمونهبرداری.. 13

3-2 تهیهعصارهاسفنجدریایی.. 14

3-2-1 تهیهعصارهاسفنجخشکشده 14

3-3-2 تهیهعصارهالکلیاسفنج. 16

3-3 تهیهمیکروبوقارچهایبیماریزایانسان. 17

3-4کشتمیکروبوقارچ. 18

3-5 استخراج DNAوشناساییمولکولیاسفنجگونهcallyspongia sp. 18

3-5-1 استخراجDNA.. 18

3-5-2 بررسیکیفیتDNA.. 19

3-5-3  PCR.. 20

3-6 سنجشمیکروبی.. 20

3-6-1آزمونحساسیتآنتیبیوتیککربیبایر. 20

3-6-2 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهاسفنج . Callyslpongia spخشکشده 20

3-7-3 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهالکلیاسفنجCallyslpongia sp. 21

3-6-4 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهاسفنجمنجمدشدهCallyslpongia sp. 21

3-6-5 (Minimum Inihibitory Concentration)MICو ) MBC (Minimum Bacteria Concentration. 21

3-7کدورتسنجیمحیطکشتمیکروبیمایع. 22

3-7-1تهیهسوسپانسیونمیکروبی 5/0 مکفارلند. 22

3-8-1رقتمهارکنندههایرشدمیکروبی.. 22

3-8-2 دستگاهاسکتروفتومتری.. 22

3-8 رقیقسازیعصارهاسفنجCallyslpongiasp.خشکشدهوسنجشMIC.. 23

3-8-1رقیقسازی.. 23

3-8-2MIC(Minimum Inihibitory Concentration) 25

3-9 شمارشومحاسبهکلنیباکتری.. 25

3 –10 کشتقارچی.. 26

3-11عصارهالکلیغلیظشده 26

کلیهجدولونمودارهابانرمافزارMicrosoft Office Excel 2007طراحیورسمشدهاند. 26

فصلچهارم : نتایج

4-2 خاصیتباکتریواستاتیکیوباکتریوسیدالیعصارهاسفنجCallyslpongiasp. 29

4-3 بررسیقطرهالهعدمرشدباکتریبراثرتلقیحعصارهاسفنج Callyslpongia spدرمحیطکشتمیکروبی.. 31

4-4 کدورتسنجیمحیطکشتدررقتهایمتفاوت.. 32

4-5شمارشباکتریهایزنده 33

4-6 نمودارمقایسهحداکثرقطرهالههایممانعتازرشدمیکروبیعصارهاسفنجدریایی. Callyslpongia sp. 34

4-7 غلیظسازیعصارهالکلیاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 35

4-8بررسیاثرضدقارچیعصارهاسفنجCallyslpongia sp. 38

فصلپنجم : بحثونتیجهگیری

5-1 شناساییمولکولیگونهاسفنجCallyslpongia sp. 40

5-2 قطرهالهممانعتازرشدعصارهاسفنجCallyslpongiasp. 40

5-3 (MIC( Minimum Inihibitory Concentration و(Minimum Bacteria Concentration)MBC.. 40

5-4عصارهالکلیغلیظشده 41

5-5 نتیجهگیریکلی.. 42

5-6 پیشنهادات.. 43

منابعومآخذ. 44

 

 

 

فهرست جداول

عنوان صفحه

جدول 2-1ترکیباتفعالزیستیودرصدفراوانیآنهادرعصارهاسفنجدریاییZygomycale sp. 10

جدول 4-1 قطرهالهعدمرشدمیکروبباتلقیحعصارههایمتفاوتاسفنجCallyslpongia sp.   برحسبمیلیمتر. 32

جدول 4-2 مقدارجذبنوریدرمحیطکشت.. 33

جدول 4-3 شمارشمیکروبیبهروشمحاسبهاستاندار 34

جدول4-4 جذبنوریعصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36

جدول 4-5 عصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36

جدول4-6 عصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36

برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید